Home

Yövuoron aatoksia!

Nyt alkaa yövuoro, ihanaa! Minusta yövalvominen ei ole välttämättä ykkösasia, mutta hiljainen talo ja erilaisten hajujen haistelu rauhassa, Oi mikä nautinto!

Minulla on tärkeä tehtävä yövuorossa vartioida kaikkia lapsia ja varmistaa, että kukaan ei häiritse muita ja yöunen aikana saa kerätä voimia päivän haasteisiin. Tassuterapeutin unelmahommaa!

Yövuoron alkaessa lapset olivat vielä hereillä ja istuskelivat kaikki olohuoneessa. He tuijottivat kaikki huoneen yhteen nurkkaan. Kummallista, miten tuollainen pieni laatikko voi kiinnostaa niin kovasti. Täällä olisi mahdollisuus silittää minua tai leikkiä kanssani. Mutta ei, laatikkoa vaan tuijotetaan ja välillä naureskellaan hetki ja jutellaan muutama sana. Yksi lapsista vilkaisee nyt minua, yes! Lähden heti kohti häntä ja istun jalkojen juureen. Pieni käsi ojentuu päälaelleni ja silittää minua. Ai kun mukavaa, mumm! Vielä vähän lisää sieltä vasemmalta korvan takaa, mmm...mmm...

No nyt, vihdoinkin tuijottaminen loppui. Kaikki nousevat ja lähtevät liikkeelle. Merkkauspaikan kautta omaan huoneeseen. Hyvää yötä kaikille! Kiertelen ympäri taloa ja kuuntelen. Pientä tuhinaa ja kolistelua, sängyn natinaa. Kiertelyn jälkeen asetun omalleni paikalleni eteisen matolle. Siinä on hyvä lepuuttaa jalkojaan ja seurailla tilanteita.

Ovi kolahtaa, yökkökaveri lähtee kohti keittiötä. Vilkaisen kulmien alta ja jatkan lepäämistä. Yölliset äänet ovat rauhoittuneet ja vain pientä natinaa kuuluu seinistä. Vanhat hirsiseinät kertovat omaa tarinaansa vuosikymmenten ajalta.

Hätkähdän oven kolahdukseen. Mitä tapahtuu? Paljaat varpaat läpsyttelevät lattiaa vasten. Jennapetteri tulee luoksesi ja rapsuttaa korvan takaa. Hyvä on, tulen mukaan matkalle. Kävelemme yhdessä merkkauspaikalle ja jään odottelemaan oven taakse. Jennapetteri pesee kädet ja avaa oven. Tassuttelemme yhdessä takaisin huoneen ovelle, kylki kyljessä. Ovella Jennapetteri kyykistyy viereeni ja silittää päätäni ja halaa. Lasken pääni Jennapetterin olkapäälle ja nuolaisen vähän korvan takaa. Kauniita unia ja levollista yötä! Halauksen jälkeen Jennapetteri siirtyy omaan huoneeseensa ja minä jään vahtimaan oven viereen. Lähetän teletappiviestejä Jennapetterille, jotta unet ovat mukavia ja sopivan jänniä. Nämä ovat niitä yövuoron tähtihetkiä!

Kun Jennapetteri on nukahtanut uudestaan, lähden tarkistuskierrokselle. Ensin kierrän lasten huoneiden ovet. Tasaista tuhinaa, ei häiritseviä ääniä. Voin siis siirtyä omien mielitekojen toteuttamiseen. Viikon aikana on ilmaantunut mitä mielenkiintoisempia hajuja: keittiö tuoksuu kanalla, ja yök, puhdistusaineelle. Joku on käyttänyt Tolua ylenmääräisesti. Siirryn eteisen oven viereen. Siellä tuoksuu raikkaalta ja samalla haistan ulkoa tulevia tuoksuja. Laimea ketun haju ja olisiko pehmeä savun haju? Naapurissa on varmaan lämmitetty saunaa illalla.

Torkahduksen jälkeen siirryn takaisin eteisen matolle, nyt on rauhallinen hetki levätä. Yökkökaverikin on siirtynyt toimistoon, pyörittelee jotain papereita. Ah, tätä elämää! Vielä kun olisi luu,jota kalvaa. Viimeisen luuni piilotin lipaston taakse suojaan, mutta joku innokas siivooja on sen löytänyt ja vienyt pois. No, onneksi muistan sen maun ja voi muistella sitä.

Seuraavaan kertaan
wuff